HAYVAN ÇADIRI Fiyatı ve Ölçüsü

Hayvan Çadırı Ölçüsü Hakkında

Hayvan çadırı ölçüsü ve sistemleri korunaklı ve modern çiftliklerin yeni gözdesidir. Bu sistemler kendi içinde küçükbaş çadırı, büyükbaş çadırı, kanatlı tavuk çadırı diye ayrılsa da genel itibari ile birbirine benzer özellikler taşır. Hayvan çadırları yalıtım özellikleri ile birbirinden ayrılır. Bölgenizin iklim koşullarına göre belirlenen çadır yalıtım sistemine, havalandırma ve kullanışlılık eklenerek hizmetinize sunulur. Yararlı bir çadır yaptırmak için kesinlikle uzman bilgisine kapasiteniz ve iklim şartlarınızı belirterek danışmanız gerekmektedir.

hayvan çadırı

Hayvan Çadırı Ölçüsü Nasıl Belirlenir

Kurulacak çadırın iç dizaynı içerisinde yaşayacak hayvan türüne göre ekipmanları ve projesi önceden belirlenmeli, önümüzdeki yıllarda planlanarak bakılacak hayvan adedine göre ölçü belirlenmelidir.

Büyükbaş İnek Çadırı Ölçüsü m2’ye Kaç İnek;

Bu ölçü büyükbaş çadırı için ortalama kaba hesap metrekare’ye 0,14 inek yani 7m2’ye 1 büyükbaş olarak hesaplanır. Bu hesap yem yollu ve traktör giriş çıkışı olan tesis içindir. Kapalı bağlamalı ahır çadır ölçüsü ise ortalama 5 m2’ye 1 adet inek şeklinde hesaplanabilir bu ölçüler tahmini olup yapılacak sisteme göre uzman görüşü alınarak hayvan çadırı ölçüsü belirlenmelidir.

Küçükbaş Koyun Çadırı Ölçüsü m2’ye Kaç Koyun;

Bu ölçü küçükbaş çadırı için ortalama kaba hesap metrekare’ye 0,75 koyun yani 1,5 metrekareye 1 küçükbaş (kuzuları dahil) olarak hesaplanır. Bu hesaplama standart salma yemlikli suluklu ağıl çadır içindir. Kuzu üretimi olmadan sadece kurbanlık yetiştirme amaçlı ağıllarda 1 metrekareye 1 Küçükbaş olarak hesaplanabilir. Yem yollu bulunan küçükbaş ağılı yapılacaksa bu ölçü çok farklı şekillerde yapılabilmektedir, bu tip bir yapı için çadır uzmanı ile görüşüp öneri alabilir ona göre hayvan çadırı ölçüsü belirleyebilirsiniz.

Kanatlı Tavuk Çadırı Ölçüsü m2’ye Kaç Tavuk;

Bu ölçü tavuk çadırı için ortalama hesap metrekare’ye 7 tavuk olarak hesaplanır. Bu hesaplama standart gezen tavuk çiftliği, tavuk yemliği, nipel suluk, otomatik folluk, gibi ekipmanlar dahil olarak hesaplanır. Bu adet ve ölçüye uyulmadığı taktirde yumurta tavuklarında sürü psikolojisi olumsuz etkilenir ve hayvan refahı düşmektedir. Daha az hayvan olursa tavuklar sürü olarak ısınamaz ve daha çok gezindiği için daha çok yem yiyerek maddi kayba yol açar. Hayvan çadırı ölçüsü bu yüzden çok önemlidir.